Behandlinger

Mine behandlinger starter med en samtale om patientens egen oplevelse af problemet, test af funktionsniveau, og forsøg på afdækning af årsag og sammenhæng.
Derefter starter det egentlige behandlingsforløb, der kan være over en eller flere behandlinger, med aktiv medvirken af patienten i form af træningsøvelser eller udstrækninger mellem behandlingerne.

 

Massage er en stor del af behandlingen, og det er massage af muskler ligesom bindevævet bliver behandlet, hvis det er nødvendigt. Undervejs kan det blive nødvendigt at foretage manipulationer af led – primært i arme, hænder, ben og fødder.

Hvad kan du så blive behandlet for? I store træk ALT hvad der har med bevægeapparatet at gøre. Gennem årene har jeg behandlet mange med spændingshovedpine, musearm, rygproblemer, piskesmæld og fejlstillinger i hofteregionen. Også sportsskader har jeg stor erfaring med, og jeg har mange patienter, der kommer igen og igen med forskellige problemstillinger, da de har erfaret at den manuelle terapi er meget virkningsfuld.

Behandling af lændesmerter:

Behandling af lændemuskulatur, rygmuskulatur, og sædemuskulatur og triggerpunkttryk i hypertonerede områder lindrer lændesmerter og ondt i ryggen efter få behandlinger. Det kræver dyb massage og tværmassage hos en massør, for at få arbejdet de smertende muskler igennem og opnå den nødvendige afslapning. Ved at slappe af i de smertende muskler (ved lændesmerter primært M. Quadratus lumborum, rygextensorerne, og Mm. Gluteus), arbejder kroppen selv med i at afhjælpe lændesmerterne så du ikke mere har ondt i ryggen.

 

Er massage ikke nok, har jeg forskellige andre teknikker at arbejde med: MET (muskelenergiteknik), forskellige release teknikker og i sidste ende muligheden for manipulationer.

 

Lægeeksamineret manuel terapeut Peter Svendsen behandler lændesmerter med massage, MET, releaseteknikker, manipulationer, triggerpunkttryk og fascieudstrækninger. Akutte lændesmerter bør også behandles med is, for at lette smerten og afslappe muskulaturen. Styrketræning af ryggen anbefales efterfølgende som forebyggende egenbehandling.

 

Har du også lændesmerter så ring til mig på 40 86 76 64 eller klip på kontakt og få aftalt en tid til behandling.

Spændingshovedpine

Spændingshovedpine stammer som navnet siger fra spændinger i muskulaturen i nakken, og kan afhjælpes af en massør. Hovedpine kan fremkomme af mange forskellige årsager: forkert arbejdsstilling, forkert brug af telefon, forkert sovestilling og ikke mindst stress. Alle fremprovokerer spændinger i muskulaturen i nakken, og forhindrer cirkulationen i musklerne i at være effektiv. Lider du af spændingshovedpine kan du med held bruge massage som et effektivt middel til at bekæmpe smerterne. Men det er også vigtigt, at du finder ud af hvor din hovedpine stammer fra, og forsøger at ændre dét, der fremkalder spændingshovedpine. Din massør kan fjerne hovedpine, men ikke fjerne det der fremkalder spændinger!

 

Ved dyb massage i nakken lettes din spændingshovedpine effektivt. Men du lærer også at lave udspændinger i nakken, der kan hjælpe dig. En i din omgangskreds kan også lære at hjælpe dig med nogle redskaber, som I kan arbejde med derhjemme.

 

Lider du af spændingshovedpine så ring 40 86 76 64 eller klik på kontakt og få aftalt tid til massage.

Behandling af løberknæ

Behandling af løberknæ (Runners knee) sker ved massage og udstrækninger af primært lårets laterale muskulatur og Tractus Iliotibialis (seneblad på ydersiden af lår) samt sædemuskulaturen. Løberknæ (Runners knee) fremkommer ved at muskulaturen i sæde og lår bliver stram (hypertonerer) og trækker sig sammen. Derved strammes Tractus Iliotibialis op og senens glid over knæets yderste knoglespids afstedkommer smerter. Det er en hyppig skade hos løbere derfor navnet løberknæ (Runners knee). Det kan blive nødvendigt at holde pause fra intensiv træning i behandlingsperioden, men for at forhindre at et løberknæ (Runners knee) bliver en permanent belastning er det vigtigt at få det behandlet.

 

Lægeeksamineret massør Peter Svendsen kan behandle løberknæ (Runners knee) med dyb massage, triggerpunkttryk og udstrækninger af både fascier (muskelhinder) og muskler. Det er nødvendigt med gentagne behandlinger for at klienten totalt slipper for smerter i forbindelse med løberknæ (Runners knee). For sportsfolk er det essentielt at kunne træne i det fornødne omfang, så jo tidligere behandling påbegyndes des bedre.

 

Har du også løberknæ og vil af med dine smerter, så du kan træne, så klik på kontakt eller ring til Peter Svendsen på 40 86 76 64 og få aftalt en tid til behandling.

Behandling af musearm

Musearm er en skade mange der bruger computer dagligt lider af. De muskler i underarmen, der løfter fingrene (Mm. Extensor digitalis) bliver stramme (hypertonerede) og det breder sig i hele armens muskelbaner, En musearm behandles med massage på hånd, arm, skulder og nakke. Dyb massage og tværmassage på de hypertonerede områder letter akutte smerter og ved at gentage behandlingerne, holdes smerterne i ave, så armen kan bruges i normalt omfang.

 

Lægeeksamineret massør Peter Svendsen behandler musearme med massage herunder tværmassage af hypertonerede områder og i alvorlige tilfælde, kan klienten også få anbefalet behandlinger med is hjemme (kryoterapi).

 

Lider du også af smerter i en musearm, kan du ringe på 40 86 76 64 eller klik på kontakt og få aftalt en tid til behandling hos din massør.

Generelt afslappende og vedligeholdende behandlinger

Hvis du synes du går med spændinger forskellige steder i kroppen og har svært ved at slappe rigtigt af kan massage hjælpe til et bedre generelt velvære.
Det kan være ryg, skuldre eller arme der giver dig problemer og ligeledes kan du gå og føle at du får hovedpine lidt for tit. Det kan naturligvis have andre årsager, men i mange tilfælde skyldes det spændinger.
Du har måske ikke direkte ondt nogle af stederne, men føler at det i hverdagen giver dig lidt problemer at fungere ethundrede procent, fordi det kniber med at slappe rigtigt af og opnå optimalt generelt velvære.
Her kan det hjælpe hvis du får massage med jævne mellemrum, således at det bliver vedligeholdende behandlinger.

 

Hos massageinstituttet.dk kan du få afhjulpet disse spændinger forskellige steder i kroppen med vedligeholdende behandlinger. Du kan variere med at få massage på din ryg hver anden gang, og måske sæde og ben hver anden gang og få øget generelt velvære.
Med sådanne vedligeholdende behandlinger løsnes spændingerne i kroppen og din ryg, skuldre eller arme får større mobilitet og samtidig får du frigivet mere energi i hverdagen.
De spændinger, der giver dig hovedpine, afhjælpes til med triggerpunkttryk – og det at slippe for en hovedpine kan gøre, at du føler dig som et helt nyt menneske.

 

Vedligeholdende behandlinger er en luksus på linje med at gå til frisør. Massage givet jævnligt giver dig større overskud i hverdagen og letter hovedpine, ondt i ryg, skuldre, arme eller ben.
Står du meget op i hverdagen – som for eksempel forretningsfolk gør det – kan din ryg og dine ben ofte være trætte og du får måske kramper om natten. Også her går massagen ind og hjælper dig til et større generelt velvære.

Behandling af nakkestivhed

Nakkestivhed kan skyldes mange forskellige ting, men er ofte et resultat af at du spænder i nakken, skuldrene og den øverste del af ryggen. Konsekvensen af dette kan føre til hovedpine og Facetledssyndromer. Massage og udstrækninger hos en proffessionel manuel terapeut i de involverede muskler og triggerpunkttryk i hypertonerede (overspændte) områder giver lettelse i nakkestivheden efter få behandlinger. Forskellige andre teknikker kan inddrages i behandlingen: MET (muskelenergiteknik, releaseteknikker og manipulationer). Nakkestivhed kræver også udstrækningsøvelser – herunder får du instruktion i, hvordan du selv kan lave udstrækningsøvelser, der hjælper på nakkestivhed.

 

Lægeeksamineret manuel terapeut Peter Svendsen behandler nakkestivhed med massage, triggerpunkttryk, MET (muskelenergiteknik), releaseteknikker, manipulationer og udstrækninger. Efter få behandlinger mærkes tydelige fremskridt (du føler sig “lettere”) og på sigt kan nakkestivheden forsvinde fuldstændig og mobiliteten i nakken blive større. Hovedpine vil meget ofte også forsvinde når man behandler nakken.

 

Ønsker du også hjælp med din nakkestivhed så klik på kontakt eller ring til mig på 40 86 76 64 og få aftalt en tid til behandling.

Behandling af smerter i achillessenen

Smerter i achillessenen skyldes oftest overbelastning. Musklerne i læggen (M Gastrocnemius og M Peroneus) ender ud i achillessenen. Er disse muskler stramme (hypertonerede) betyder det smerter i achillessenen. Ofte også hævelse, da klienten forsøger at fortsætte brugen af muskulaturen i læggen uden behandling, hvorved skaden forværres. Der behandles med massage og triggerpunkttryk, ligesom udstrækninger har gavnlig virkning.

 

Er det meget smertefuldt rødt og hævet i achillessenen bør du søge behandling snarest.

 

Lægeeksamineret massør Peter Svendsen behandler smerter i achillessenen med massage, triggerpunkttryk og udstrækninger. Efter få behandlinger mærkes tydelige fremskridt og klienten kan efter få behandlinger gå uden voldsomme smerter. I voldsomme tilfælde bør eventuel træning nedtrappes i behandlingsperioden og langsom genoptræning over mange uger kan være nødvendigt

 

Har du også smerter i achillessenen når du går eller løber så klik på kontakt eller ring til mig på 40 86 76 64 og få aftalt en tid til behandling.

Behandling af iskiassmerter

Iskiasnerven, der løber fra lænden ned over ballen og ned i bagsiden af benet, kan blive klemt af en lille tværgående muskel i sædemuskulaturen (M. Piriformis). Ved at få en manuel terapeut til at behandle lænd, sædemuskulatur og bagsiden af benet med dyb massage, MET (muskelenergiteknik) og triggerpunkttryk, lettes trykket på iskiasnerven og iskiassmerter fjernes ved blot nogle få behandlinger. Og følger du op med vedligeholdende behandlinger, kan du på sigt undgå at iskiasnerven bliver afklemt og iskiassmerter hæmmer din mobilitet.

 

Lægeeksamineret manuel terapeut Peter Svendsen kan på sigt hjælpe med at fjerne dine iskiassmerter fuldstændig.

 

Vil du også slippe af med dine iskiassmerter så klik på kontakt eller ring til din massør på 40 86 76 64 og få aftalt en tid til behandling.

Stressrelaterede spændinger

Får du stressrelaterede spændinger? Stressrelaterede spændinger er også til at behandle med massage. Det kræver at du bliver opmærksom på din situation, inden det udvikler sig til stress. Når du begynder at mærke spændinger, skal du overveje om det måske kan være stressrelaterede spændinger. Har du først fået stress, er det selvfølgelig stadig en hjælp at modtage massage, men jo før du kommer i gang – des bedre! Stress rammer som bekendt af mange forskellige årsager, og symptomerne kan være svære at kende. Men et af symptomerne kan være stressrelaterede spændinger. De optræder naturligvis på samme måde som alle andre muskelspændinger, men årsagen er blot en anden. Når man giver massage af denne grund, vil det ofte vise sig, at man efterfølgende får det skidt, da udskillelsen af affaldsstoffer fra kroppen er stor, og således påvirker meget. Men efter få behandlinger med massage, er der bedring.

 

Har du stressrelaterede spændinger? Kontakt massør Peter Svendsen på telefon 40 86 76 64 eller klik på kontakt og få aftalt en tid til massage.

Akut hjælp i weekenden

Har du behov for akut behandling over en weekend, så prøv at ringe til Massageinstituttet. Ofte opstår behovet for en behandling ved smerter nu og her, og du har brug for hjælp – ikke på tirsdag eller på onsdag, men NU! Derfor giver jeg mulighed for akut behandling i weekenden.

 

Der skal betales et startgebyr på kr. 300,- for akut hjælp i weekenden, udover den almindelige pris.

 

Hvad kan du få akut hjælp med i weekenden?
Alt hvad massøren og behandleren hjælper med i hverdagen: Hold nakken/ryggen, smerter nakke, ryg, ben og arme af muskulær art.

 

Ring på 40 86 76 64 hvis du får behov for akut behandling i weekenden!

 

Denne ordning gælder kun for klinikken i Ringsted

Klostervænget 6, 4100 Ringsted - Tel: 40 86 76 64 - Info@massageinstituttet.dk - Åbningstider: Mandag til fredag: 8 - 17 Behandlinger kun efter aftale.